Psikoterapi Yaklaşımlarımız

Psikoterapide Oyun terapisi, çocuklar için kullanılan bir terapi şeklidir. Oyun terapisi, çocukların duygusal ve zihinsel gelişiminde çok önemli rol oynar.

Oyun Terapisi

Oyun terapisi, çocuklar için kullanılan bir terapi şeklidir. Oyun terapisi, çocukların duygusal ve zihinsel sağlık sorunlarıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak için oyunu kullanan bir psikoterapi şeklidir. Oyun aracı olarak kullanılır ve böylece çocuklar duygularını keşfedip, bunları terapist veya ebeveynlerle paylaşabilirler. Oyun terapisi, üç yaş ve üstü çocuklara yardımcı olmak için kullanılabilir. Oyun terapisi sıradan bir oyun zamanı gibi görünse de bundan çok daha fazlasıdır.Eğitimli bir terapist, bir çocuğun problemlerini gözlemlemek ve iç görü kazanmak için oyun terapisini kullanır. Terapist daha sonra çocuğun duygularını keşfetmesine ve çözülmemiş travma ile başa çıkmasına yardımcı olur. Çocuklar oyun yoluyla yeni başa çıkma mekanizmalarını ve uygunsuz davranışları nasıl yönlendireceklerini öğrenebilirler.

Oyun Terapisi Kimler Yapar?

Hangi Durumlarda Oyun Terapisi Yapılır?

Oyun Terapisi Kaç Seansta Biter?

Online Oyun Terapisi Yapılır Mı?

Ebeveyn Olarak Oyun Terapisi Almalı Mıyım?

Bilişsel Davranışçı Terapi

BDT, düşüncelerinizin, duygularınızın, fiziksel duyumlarınızın ve eylemlerinizin birbiriyle bağlantılı olduğu ve olumsuz düşünce ve duyguların sizi bir kısır döngüye hapsedebileceği kavramına dayanır. BDT, sorunları daha küçük parçalara ayırarak daha olumlu bir şekilde başa çıkmanıza yardımcı olmayı amaçlar. Hissetme şeklinizi geliştirmek için bu olumsuz kalıpları nasıl değiştireceğiniz size gösterir. Çok sayıda araştırma çalışması, BDT'nin işlevsellik ve yaşam kalitesinde önemli iyileşmelere yol açtığını göstermektedir. Birçok çalışma, BDT'nin diğer psikolojik terapi veya psikiyatrik ilaçlar kadar veya onlardan daha etkili olduğu göstermiştir. BDT terapistleri, kişinin zorluklarına neyin yol açtığından ziyade, kişinin mevcut yaşamında neler olup bittiğini vurgular. Kişinin geçmişi hakkında belirli bir miktar bilgiye ihtiyaç vardır, ancak odak noktası öncelikle yaşamla daha etkili başa çıkma yolları geliştirmek için zamanda ilerlemeye odaklanmaktır.

Şema Terapi

Şema terapi, bireylerin zihinsel sağlık koşullarının altında yatan ve devam ettiren düşünce ve davranış kalıplarını belirlemelerine yardımcı olabilir. Tedavi yaklaşımı, bilişsel davranışçı terapi, bağlanma teorisi ve bir dizi başka yaklaşımdan unsurları bütünleştirir, duyguların keşfi, uyumsuz başa çıkma yöntemleri ve zihinsel sağlık endişelerinin kökeni yoluyla BDT'yi genişletir. Şemalar, bazı insanların çocukken duygusal ihtiyaçları karşılanmadığında geliştirdiği yararsız kalıplardır. Bu şemalar, yaşam boyunca sizi etkileyebilir ve ele alınmadığı takdirde sorunlu başa çıkma yöntemlerine ve davranışlarına katkıda bulunabilir. Şema terapi, duygusal ihtiyaçlarınızın sıkıntıya neden olmadan sağlıklı bir şekilde karşılanmasını nasıl sağlayacağınızı öğretmeyi amaçlar.

Test, Envanter ve Değerlendirme Araçları

Tüm Hizmetler

Gülümser Akademi © Copyright 2024
Tüm hakları saklıdır.
Ultra Mega Omega Icon