İlk Görüşme & Görüşme Öncesi

İlk görüşmeye kimler gelmelidir?

Eğer danışan 18 yaşından büyükse ve gerçekle bağlantısının kopacağı herhangi bir ruhsal sorun yaşamıyorsa veya yasal gözetim altında değilse tek başına gelebilir. Eğer danışan 18 yaşından küçükse en az bir bakım vereni ile ilk görüşmeye gelmelidir.

Terapiye gelmeden önce nasıl bir hazırlık yapmalıyım?

Psikoterapi seansını yürütecek olan uzmanla iş birliği yapabilmek için kendinizi zihinsel olarak hazırlamak dışında herhangi bir hazırlık yapmanıza gerek yoktur.

Görüşme öncesinde çocuklara nasıl bir açıklama yapılmalıdır?

Çocuğun yaş ve gelişim düzeyine uygun bir şekilde açıklama yapılmalıdır. Psikoloğa giderken “Bir arkadaşımla görüşmeye gidiyoruz/oyun oynamaya gidiyoruz” gibi doğru olmayan açıklamalara yer verilmemesini tavsiye ediyoruz. Çocuğa sınırlı da olsa gerçekçi bilgi verilmesi devamındaki terapi sürecinin güvenli ilerlemesi için önemlidir. 

6 yaş ve altındakiler çocuklara yönelik olarak, “Çocuklarla çalışan bir uzmanla görüşeceğiz, çocukların büyüme sürecinde onlara daha faydalı olabilmeleri için anne ve babalar bazen önerilere ihtiyaç duyarlar. Gideceğimiz yerdeki uzman hem bizimle hem de seninle tanışacak, bizlerle sohbet edip, senin oyun oynayabilir, resim yapabilir.”

7 yaş ve üzeri çocuklar için;

Ailecek görüşmek için psikoloğa gideceğiz. Aile olarak daha iyi iletişim kurabilmek, birbirimizi daha iyi anlayabilmek, ihtiyaçlarımızla ilgili birbirimize daha iyi destek olabilmek konusunda bizlere yardımcı olacak. Psikolog hem bizimle hem de seninle tanışıp sohbet edebilir, oyun oynayabilir.

12 yaş ve üstü gençler için;

Bu yaştaki çocuk ve gençler için terapiye isteyerek gelmesi ve zorla getirilmemesi önemlidir. Genç görüşmeye gelmemek konusunda kararlı bir tutum sergiliyorsa, onun gelişimi, duygu ve düşüncelerindeki farklılıkları anlayabilmek ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına anne ve baba olarak başvurup sizler de destekten faydalabilirsiniz. 

Görüşme öncesinde gençlere nasıl bir açıklama yapılmalıdır?

Gençler kendi duygu durumunu daha iyi gözlemleyebildiklerinden farkındalıkları da daha yüksektir. Bu sebeple gençlere kendilerini daha mutlu ve rahat hissettirebilecek çözümler bulabilmeleri için bir psikologla görüşmelerini önermek yeterlidir. Genç danışmanlık almak istemiyorsa kesinlikle zorlanmamalıdır çünkü zorlamak süreci zorlaştırır. Bunun yerine ebeveyn olarak süreci nasıl yönetebileceğinize dair psikolog ile ayrı bir görüşme yapabilir ve gencin sürece katılmasını daha işlevsel yollarla destekleyebilirsiniz.

Psikolojik Danışmanlık

Tüm Hizmetler
Gülümser Akademi Tabelası

Klinik Psikolog Kimdir?

Üniversitelerin psikoloji bölümünde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış ve ardından “Klinik Psikoloji” alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olan uzmandır.

Gülümser Akademi Psikoterapi Nedir?

Psikoterapi Eğitimi Nedir?

Psikoterapi Nedir? Psikoterapi gerekli psikoterapi eğitimlerini almış, süpervizyon süreçlerini tamamlamış uzman kişiler tarafından uygulanan bir eğitimdir.

İlk Görüşme & Görüşme Öncesi

Psikolojik Danışmanlık Çalışma Alanlarımız

Gülümser Akademinin Psikolojik Danışmanlık çalışma alanlarını keşfedin!

Test, Envanter ve Değerlendirme Araçları

Eğitim Programlarımız

Psikoterapi Yaklaşımlarımız

Psikoterapide Oyun terapisi, çocuklar için kullanılan bir terapi şeklidir. Oyun terapisi, çocukların duygusal ve zihinsel gelişiminde çok önemli rol oynar.

Kreşe Başlama

Çocukları kreş ya da yuva bakımı gerektiren ya da artık anaokuluna gitmesi gerekliliğini hisseden aileler zorlu bir sürece girerler. Çocuk hekimi ya da çocuğu izleyen diğer sağlık çalışanları her zaman çocukları için en iyisini, en doğrusunu isteyen anne babanın bu araştırma ve karar verme sürecinde onlara danışmanlık yaparak yardımcı olabilirler.

Floortime Nedir?

DIR® Floortime™; çocukların gelişimsel süreçlerini değerlendirerek, karşılıklı etkileşim yolu ile sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen bir yaklaşımdır. Farklı gelişim özelliklerine sahip çocukların bireysel özellikleri ve güçlü yönleri dikkate alınarak değerlendirilmeleri,eğitim ve terapi programlarının planlanması ve uygulanması için çeşitli disiplinlerden uzmanların kullanabileceği bir modeldir.

Çocuk Eğitiminde Sınır Koyma - Disiplin

Ailelerin kendi yapısına uygun şekilde uyguladığı çeşitli disiplin ya da sınır koyma şekilleri vardır. Bunlar içerisinde öncelikle yanlış olan disiplin şekilleri bilinmelidir.

Gülümser Akademi © Copyright 2024
Tüm hakları saklıdır.
Ultra Mega Omega Icon