Prematüre Bebek İzlemi

Erken doğan (prematüre) bebekler doğum ve sonrasında beyin gelişimlerini etkileyebilecek sorunlarla karşılaşabilmektedirler. Bu durum prematüre bebeklerin gelişim sürecinde olumsuz etkilere neden olabilmektedir.ff

Bu durum prematüre bebeklerin gelişim sürecinde olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Prematüre doğan bebeklerin bu riskleri nedeniyle ayrıntılı gelişimsel değerlendirme ve destek izlemleri gerekmektedir. Prematüre bebeklerin, yaşadığı sağlık sorunlarının yanında kendilerine ait güçlü yetileri ve ailelerinden aldıkları destek, bebeğin gelişimini belirleyen temel öğelerdendir.

Prematüre bebeklerin, erken çocukluk döneminde karşılaşabilecekleri sorunlar:

·         Hareket alanında sorunlar (kaslarda zayıflık, sertlik, spastisite gibi)

·         Zihinsel gecikme,

·         Görme, işitme gibi işlevlerde zorluk,

·         Duygusal, sosyal alanlarda zorluk,

·         Solunum sistemi ile ilgili bulgular,

·         Beslenme zorlukları,

·         Nöbet geçirme gibi sağlık sorunları olabilmektedir.

Prematüre bebeklerin, uzun dönem izlemlerinde karşılaşabilecekleri sorunlar:

·         Öğrenme ve anlama zorlukları,

·         Zihinsel gecikme,

·         Dikkat zorlukları,

·         Davranış sorunları,

·         Kaygı ya da depresyon bulguları,

·         Okul sorunları olabilmektedir.

Bu sorunlar her prematüre bebekte olmaz ancak bebek erken doğdu ise gelişimleri bu riskler açısından düzenli aralıklar ile izlenmeli ve desteklenmelidir.

GELİŞİMSEL PEDİATRİ, gelişim bilimini ve prematüre bebekler için bilimsel kanıtlara dayanan uygulamaları izler ve geliştirir. Prematüre bebeklerin bu bilimsel yaklaşımlardan yararlanabilmeleri Gelişimsel Pediatri izlemi ile sağlanabilir.

Gülümser Akademi Gelişimsel Pediatri Uygulamaları ile Prematüre bebeklerin sağlık izlemleri yanında aile merkezli bütüncül izlem kapsamında gelişimleri de tüm alanlarda (zihinsel, dil ve hareket gelişimi) uluslararası standart yöntemler kullanılarak değerlendirilmekte, bebekler ve ailelerine gereken tüm destek sağlanmaktadır.

Gelişimsel Değerlendirme ve İzlem

Tüm Hizmetler
ankara çocuk akademisi, mavi maskeli, kırmızı pelerinli gülümseyen bir çocuk.

Gelişimsel Pediatri ile Tanışalım

Gelişimsel pediatri, gelişimsel sorunların değerlendirilmesi, tanılanması, tedavisinin planlanması, gerektiğinde başka bilim dallarına yönlendirilmesi ve izlenmesini sağlayan çocuk sağlığı ve hastalıkları bilim dalıdır.

Gelişimin İzlenmesinin Önemi

Yapılan araştırmalar, hekimlerin çocukların gelişimlerini yalnızca klinik izlenimleri ile değerlendirdiklerinde gelişimsel sorunları saptamada ancak yaklaşık %30 oranında başarılı olduklarını göstermektedir.

bayley gelişim değerlendirme testi

Bayley Gelişim Değerlendirme Ölçeği

“Bayley Gelişim Değerlendirme Ölçeği” doğumdan 42 aya kadar olan bebek ve çocuklar için geliştirilmiş bir gelişim testidir.

ankara çocuk akademisi, mavi maskeli, kırmızı pelerinli gülümseyen bir çocuk.

Prematüre Bebek İzlemi

Erken doğan (prematüre) bebekler doğum ve sonrasında beyin gelişimlerini etkileyebilecek sorunlarla karşılaşabilmektedirler. Bu durum prematüre bebeklerin gelişim sürecinde olumsuz etkilere neden olabilmektedir.ff

İşitme Taraması Nedir ?

Yenidoğan işitme taraması sayesinde işitme kayıplı bebeklerin tanısının erken konması ve rehabilitasyonunun sağlanmasını amaçlanmaktadır.

Çocuklarda ve Bebeklerde Normal Görme Gelişimi

Çocuklarda ve bebeklerde görme gelişimi nasıl olmalıdır?

Çocuk Eğitiminde Sınır Koyma - Disiplin

Çocuklara sınır koyma her yaş döneminde çocuğun gelişim dönemine uygun olarak yapılabilir aslında çocuğa vermek istediğimiz mesaj öğrenebilmesi için gelişebilmesi için güvenli ortam yaratmak ancak tutarlı ve net sınırlar oluşturmaktır.

Anne Depresyonu

Anne depresyonu; Kadının gebelik süreci ve bebeğin doğumu ile başlayan dönem fiziksel ve hormonal değişikliklerin olduğu bir dönemde yaşadığı duygusal dengesizliklerdir.

Still Face Deneyi

Still Face(hareketsiz yüz) deneyi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için videomuzu izleyin!

Floortime Eğitimi

Floortime Eğitimi çocukların gelişimsel süreçlerini değerlendirerek, karşılıklı etkileşim yolu ile sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen bir yaklaşımdır.

Kreşe Başlama Yaşı

ankara çocuk akademisi, mavi maskeli, kırmızı pelerinli gülümseyen bir çocuk.

BİREYSEL FARKLILIKLARLA İLGİLİ ÇOCUK KİTAPLARI

Gülümser Akademi tarafından önerilen, bireysel farklılıklarla ilgili çocuk kitapları hakkında daha fazla bilgi alın!

Gülümser Akademi © Copyright 2024
Tüm hakları saklıdır.
Ultra Mega Omega Icon