Ailelere Yönelik Eğitimler

Anne-Baba Okulu:

◦       Ebeveynlerin çocukları ile pozitif iletişim kurmasını sağlayacak eğitim programımız 4 seanstan oluşan kapalı gruplar halinde düzenlenmektedir. Haftada 1 gün iki saatlik buluşmalarda benzer yaş grubundan çocukları olan anne-babalar ile etkileşimli olarak yürütülür. Klinik psikologlar eşliğinde bireysel örnekler üzerinden yürütülen seanlar bir atölye çalışması niteliğinde anne-babalara çocukları ile etkili iletişim kurma becerisi kazandırmayı hedeflemektedir.

Nene-Dede Okulu:

◦       Bu eğitim programı çocukların doğumundan itibaren anne-babaların en büyük destekçileri olan büyükanne ve dedelere yöneliktir. Torunlarının gelişimsel süreçlerine doğrudan ve dolaylı etkileri olan büyükanne ve dedeler için hazırlanmış olan bu eğitim programının içeriği; büyükanne ve dedelerin değişen ve gelişen dünyamızda çocuk sağlığı, çocuk psikolojisi, çocuk gelişimi ve eğitimi konularında bilimsel bilgileri günlük pratikte kullanabilecekleri aynı zamanda  tüm sorularına yanıt bulabilecekleri şekilde düzenlenmiştir.

Aile Eğitimi ( Bireysel):

◦       Ailelerin bireysel ihtiyaçlarına yönelik çocuklarının sağlığı, gelişimi, psikolojisi, eğitimsel süreçleri gibi konularda alanlarının uzmanları tarafından hazırlanan eğitim programları ailenize en etkili desteği sağlamak üzerine planlanmıştır.

Aile Eğitimi ( Grup):

◦       Ortak ihtiyaçları olan ailelerin bir  araya geldiği ve destek verilecek konunun uzmanları tarafından yürütülen eğitim gruplarıdır. Örneğin “Disleksisi olan çocukların anne babaları ile destek grupları” , “yeme sorunları yaşan aileler ile çalışma grupları” , “özel gereksinimli çocuğu olan anne-baba destek grupları”, “duyusal hassasiyetleri olan çocuğu olan anne-babalara destek grupları ” gibi birçok alanda düzenlenmekte olan grup eğitimlerimiz ihyitaca yönelik olarak geliştirilmektedir.   

Bakıcı Eğitimi:

Çocukların bakıcıları için hazırlanmış kapsamlı bir eğitim programıdır. Çocukların tüm gelişim alanlarını desteklemek üzere bakımverenlere donanım kazandırmayı ve çocuklar ile tüm gün birlikte olan bakıcıların çocukların gelişimini en iyi şekilde desteklemesini hedeflemektedir. Bakıcı eğitimleri bireysel ve grup eğitimi olarak düzenlenebilmektedir.

Yoga Eğitimi:

◦       Hamile Yogası

◦       Anne Çocuk Yogası

◦       Baba Çocuk Yogası

Uyku Eğitimi/Danışmanlığı:

Yenidoğan döneminde itibaren çocuğunuzun uyku alışkanlığını bağlanma odaklı bir yaklaşım ile pozitif açıdan desteklemek üzere klinik bir değerlendirme süreci yürütülür. Gelişimsel pediatrist ve klinik çocuk psikoloğu rehberliğinde ailenize en uygun olacak destek programı planlanır.  

Meme Bırakma

◦       Anne ve bebek arasındaki ilk duygusal bağlardan biri olan emzirme süreci anne ve bebek özelinde değerlendirilir, en uygun ve hazır hissettikleri zamanda şefkatli ve bağlanma odaklı bir yaklaşımla sonlandırmak üzere aile yönlendirilir ve takip süreci gerçekleştirilir.

Beze Elveda Tuvalete Merhaba:

◦       Çocukların önemli gelişim basamaklarından biri  bezi bırakıp tuvalete geçiş aşamasıdır. Bu süreç hem ruhsal hem de bedensel olarak iyi yönetildiğinde yaşanan sorunlar da azalmaktadır. Tuvalet alışkanlığı kazanımında  hem çocuğun hem de ebeveynin özelinde süreçte onları destekleyerek izlenmesi gereken yaklaşımlarla ilgili destek programı planlanır ve takibi gerçekleştirilir.

Hamilelik ve Lohusalıkta Ruh Sağlığı:

◦       Ebeveyn olma sürecine hazırlanırken, her anne adayı hamilelik dönemini hem fiziksel hem de ruhsal açıdan farklı deneyimler. 4 hafta süreyle haftalık oturumlarla gerçekleştireceğimiz buluşmalarla anne adaylarının deneyimleyebileceği hamilelik esnasındaki duygusal değişimler, kaygılar, korkular, annelik ve kadınlık rolü, aile sistemindeki değişimlere uyum ve ihtiyaçlar konularına değinilmesi hedeflenmektedir. Lohusa döneminde ise doğum deneyiminin annenin ruh sağlığına etkisi,  zorlayıcı duygu ve deneyimlerin olumlu başetmelere dönüşmesine katkı sağlayacak, anne ve bebeğin bağlanma ilişkisini geliştirecek yaklaşımlar paylaşılmaktadır.

Kardeş Uyum Sınıfı (Sibling Class):

◦       Kardeşleri doğmak üzere olan çocuklar ve anne-babaları ile birlikte yürütülen bir uyum eğitimidir. Aileye yeni katılacak olan bebeğin gelişiyle değişecek olan aile sisteminde büyük çocukların psikolojik hazırlığını hedef alan eğitim kapalı grup olarak düzenlenmektedir. Aynı oturumda çocuklarla ve anne-babalar ile ayrı ayrı çalışılır.

Çocuğumla Nasıl Oyunlar Oynamalıyım Eğitimi:

•      Bir bebeğin en büyük ihtiyacı bakımvereni ile en güvenli şekilde bağ kurmak ve dünyaya uyumlanmaktır. Bu süreçte anne ile güvenli bağlanmanın en etkili yollarından biri “oyun”dur. Yaşamın her döneminde önemli rol oynayan oyun, bebeklik ve çocukluk döneminde çok daha önemli bir rol oynar. Çocuğunuzla bağınızı güçlendirecek oyunları ve oyun oynama konusunda size destek olacak becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Stresle Başa Çıkma Grupları:

◦       Yetişkinler için stres tepkisini tanıyacağınız ve strese sağlıklı tepki verme becerileri kazanacağınız bu eğitim kapalı gruplar halinde klinik psikologlar tarafından yürütülür.

Sağlıklı Beslenme Eğitimi

◦         Bebeğiniz ek gıdaya geçtiği dönemden itibaren başlayan, erken çocukluk ve daha sonraki dönemlerde devam eden beslenme sürecinde çocuklarınıza sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak üzere beceriler geliştirmenizi sağlayacak bu eğitim çocuk doktoru ve beslenme uzmanları tarafından hazırlanmıştır.

Acil Yardım Eğitimi

◦       Acil bir durumda çocuğunuza ilk yardım uygulama becerisi edinebileceğiniz,  müdahale edilmesi gereken tüm durumlar konusunda donanım kazanabileceğiniz kapsamlı bir içerik ile planlanmış “Çocuklarda İlk Yardım” eğitimi çocuk hekimi tarafından verilmektedir.  

Eğitimler

Tüm Hizmetler

Ailelere Yönelik Eğitimler

Profesyonellere Yönelik Eğitimler

Gülümser Akademi ekibi olarak kendi uzmanlık alanlarımıza ilişkin bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmanın çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Profesyonellere Yönelik Eğitimleri keşfedin!

Gülümser Akademi © Copyright 2024
Tüm hakları saklıdır.
Ultra Mega Omega Icon